Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksissa?
Reumaliiton reuma-aapisessa LL, reumatologian erikoislääkäri Laura Kuusalo toteaa seuraavasti: ” Yhteenvetona voidaan sanoa, että laadukkaiden, riittävän laajojen ja seuranta-ajaltaan tarpeeksi pitkien tutkimusten puuttuessa mitään erityisruokavaliota ei voi toistaiseksi suositella reumatautien hoitoon. Tämänhetkisen tiedon valossa suomalaisten ravitsemussuositusten mukainen runsaasti kasviksia ja marjoja sisältävä kuitupitoinen ruokavalio, johon kuuluvat rasvainen kala, täysjyväviljatuotteet, vähärasvaiset maitotuotteet, rypsiöljy ja pähkinät on erinomainen valinta myös niveltulehduspotilaalle. Lihavalmisteita ja kypsennettyä punaista lihaa suositellaan käyttämään enintään 500 grammaa viikossa.”